ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul preşedinte al României ar fi urmărit penal într-un dosar privind retrocedările pe care le-ar fi făcut cât a fost primar al Capitalei, a anunţat jurnalistul Ovidiu Zară pe facebook.

"Am muncit doi ani, dar merită ! S-a început urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu pentru o retrocedare făcută în timpul mandatului de primar general al Capitalei. Cercul a început să se închidă.
Detalii ? În curând!", a scris Zară pe facebook.

La începutul anului, procurorul general al României anunţa că numele fostului preşedinte apare în opt dosare penale în care nu s-a decis o soluţie până la acest moment.

În ultimii ani au fost însă mult mai multe cauze în care se regăsea numele lui Traian Băsescu. La Parchetul General, în perioada 2004 - 2014 au fost 58 de dosare penale în ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu. Dintre acestea, 53 au fost soluţionate prin închidere, iar unele au fost declinate spre alte unităţi de parchet.

Potrivit datelor comunicate de Parchetul instanţei supreme, cele mai multe au fost închise pentru că fapta nu există sau nu întrunea elementele unei infracţiuni.

La sfârşitul anului trecut, dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte Traian Băsescu de şantaj a fost redeschis de procurorii Parchetului instanţei supreme, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.