ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noua şosea asfaltată care traversează cel mai faimos munte al Banatului de la est la vest, poate fi cheia revigorării turismului în toată zona.

Modernizarea drumului DJ 582 Văliug – Slatina Timiş a început în urmă cu cu 5 ani şi trebuia să fie gata la începutul acestui an. Neoficial, “Transalpina Banatului“, sau mai bine zis ‘Trans-Semenicul‘, a fost deja inaugurată de şoferi.

Practic, cei 36 de km de drum recent modernizat ce leagă Valiugul de localitatea Slatina-Timiş completează legătura de la Reşiţa la Caransebeş, iar muntele Semenic poate fi traversat dintr-o parte în alta.

Despre reconstrucţia acestui drum s-a vorbit ani de zile, fiind foarte dorit de localnici, dar mai ales de cei care au ales să investească în turismul din zonă, pentru că scoate locul din izolare şi reprezintă o alternativă mai scurtă pentru turiştii care vin din alte părţi ale ţării să vadă minunile naturale ale Banatului Montan.