ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salvamontişii gorjeni fac o estimare privind data la care va fi deschisă circulaţiei, în mod oficial, cea mai înaltă şosea din România.

Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, va fi deschisă circulaţiei la jumătatea lunii mai, a estimat directorul Serviciului Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, Sabin Cornoiu.

"Este greu de spus dacă de la 1 mai va fi deschisă Transalpina. Sperăm ca în jur de 15 mai să fie deschis drumul pentru trafic. Vremea rea s-a întors şi pe munte lucrurile se derulează altfel decât în zonele mai joase, unde temperaturile îşi fac simţit efectul imediat. În nici un caz nu se va da aviz pentru tranzitarea Transalpinei, dacă va exista zăpadă pe versanţi şi aceasta ar putea ajunge pe carosabil, unde ar pune în pericol traficul şi mai ales pe participanţii la trafic. Dacă temperaturile nu vor fi ridicate, zăpada se va topi mai lent. Este însă o şosea foarte solicitată şi sunt şoferi care încearcă, dar este bine să aştepte deschiderea oficială, pentru a nu se întâmpla evenimente neplăcute sau să ne cheme să-i coborâm din munte“, a spus Cornoiu, citat de gds.ro.

Cum se ajunge la Novaci, punctul sudic de plecare al Transalpinei: Din Bucuresti, se mege pe A1, apoi catre Ramnicu Valcea. La intrarea in Ramnicu Valcea, se merge catre Targu Jiu. Dupa ce treci de Horezu, Baia de Fier si Casa Memoriala Maria Lataretu, pe partea dreapta este un indicator catre Novaci - Statiunea Ranca.

Accesul se poate face si prin Valea Oltului – Brezoi – Voineasa – Vidra - Obarsiile Lotrului sau din Sibiu - Sebes - Ranca - Novaci.

Cifre Transalpina:

  • lungime: 148.2 km

  • inaugurare: 1935

  • altitudine maxima: 2.145 m

  • judete strabatute: 4 (Gorj, Valcea, Sibiu, Alba)

  • sosele intersectate: 4 (DN 67, la Ciocadia, DN 7A la Obarsia, DN1 la Sebes, DN7 la Sebes).


Sursa foto: Tai-Tai.net