ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traseului vasului cu pânze "Speranţa" al scriitorului Radu Tudoran, imaginat în romanul "Toate pânzele sus!", este refăcut de doi români din Bacău.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Doi băcăuani au plecat în aventura vieţii lor: înconjurul lumii într-un velier, pe traseul "Speranţei" lui Radu Tudoran. Cătălina şi Marius Albu navighează din vara lui 2009, iar acum se pregătesc să încheie traseul imaginat de scriitorul român.

Îndrăgostiţi de romanul lui Radu Tudoran, "Toate pânzele sus", dar şi dornici de aventură, Cătălina şi Marius s-au încumetat să plece la bordul unui velier, pe urmele "Speranţei".

Zece mii de mile marine, 17 ţări, 7 ani pe mările şi oceanele lumii şi trei continente. Călătoria în jurul lumii a început în vara anului 2009, în Portul Tomis. Regretatul Jean Constantin şi actorul Ion Dichiseanu, interpreţii celebrelor personaje din filmul făcut după romanul "Toate pânzele sus!", le-au urat atunci vânt bun din pupa celor doi temerari.

Insulele din Oceanul Pacific şi Atolul Mopelia au fost locurile de care Cătălina şi Marius Albu s-au îndrăgostit iremediabil. Călătoria lor pe mare nu a fost lipsită de momente de cumpănă. În Oceanul Atlantic, de exemplu, au rămas fără cârmă.

Pe coasta argentiniană, la 800 de mile marine de ţărm, s-a rupt vela principală. Cătălina şi Marius se pregătesc să încheie traseul început în urmă cu şase ani. Revenirea în ţară era programată pentru anul acesta, dar locurile, vremea şi micile peripeţii au amânat momentul pentru anul 2016.