ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) a anunțat că va cere 1000 euro pentru fiecare cetăţean român din diaspora care nu a putut vota. FADERE intenționează să pregătească un proces civil împotriva autorităţilor române pentru "postura umilitoare" la care au fost supuși românii din străinătate la alegerile prezidențiale.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa precizează că va formula un denunţ penal împotriva premierului Victor Ponta şi a foştilor miniştrilor de Externe Titus Corlăţean şi Teodor Meleşcanu, pe care îi consideră responsabili de faptul că mulţi dintre românii din diaspora nu au putut vota la alegerile prezidenţiale.

"Pe lângă aceste demersuri, FADERE intenţionează să pregăteasca un proces civil împotriva autorităţilor române, respectiv să acorde consiliere, să angajeze avocaţi şi să organizeze asocierea tuturor conaţionalilor care se consideră lezaţi şi care vor să acţioneze în judecată Ministerul de Externe şi Guvernului României cu scopul de a cere daune morale pentru postura umilitoare în care au fost puşi, pentru traumele fizice şi psihice la care au fost supusi şi pentru eforturile aproape supraomeneşti pe care au fost nevoiţi să le facă, în încercarea - pentru mulţi eşuată -, de a-şi exercita un drept elementar (urmând ca, în cazul unui eventual succes în instanţă, banii primiţi de la statul român cu titlul de daune morale să fie folosiţi pentru proiectele sociale destinate românilor din afara ţării). Vom cere 1000 euro pentru fiecare cetaţean român din diaspora care nu a putut vota", a anunţat Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa, potrivit gandul.info.