ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara care au deraiat, joi seară, între localităţile Topleţ şi Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, au fost repuse pe şine, însă calea ferată este distrusă în zonă, iar circulaţia rămâne blocată, trenurile fiind redirecţionate, potrivit Digi24.


Livrare gratuita in 24 de ore!

Vineri, revizorul regional în siguranţa circulaţiei de la Regionala CFR Timişoara Cristian Udrea a declarat că cele trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara care au deraiat, joi seară, au fost ridicate pe şine, dar că circulaţia rămâne în continuare blocată, linia ferată fiind distrusă în urma accidentului feroviar.

"Cele trei vagoane deraiate au fost ridicate pe şine cu vincluri hidraulice. Acestea sunt nişte sisteme care se bagă sub baza vagoanelor, iar cu ajutorul unor pompe acestea ridică vagoanele, până când le pune pe şine. Nu s-a putut folosi macara din cauza reliefului muntos din zonă. Garnitura de tren a fost apoi îndepărtată de la faţa locului, însă şina este distrusă pe o porțiune de aproximativ 50 de metri. Urmează să facem reparații, care ar putea dura chiar şi mai multe zile", a spus reprezentantul Regionalei CFR Timişoara.