ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul tren Orient Express a intrat duminică seară în România şi va traversa în următoarele două zile teritoriul ţării noastre în cursa anuală care reface traseul iniţial dintre Paris şi Istanbul, informează Digi24.

În cursul zile de luni,călătorii se vor opri la Sinaia, unde vor vizita Castelul Peleş iar apoi se vor caza, pentru o noapte, la un hotel de cinci stele din Bucureşti.

„Este un vis pentru toţi oamenii care sunt la bord. Acesta este regele trenurilor”, spune un steward.

„Am pornit din Paris acum două zile şi mergem până la Istanbul”, declară un ospătar.

Un veritabil hotel de lux pe roți, trenul are 15 vagoane din anii '20. Toate vagoanele noului Orient Express au fost construite în anii 20 şi 30 şi fiecare dintre ele are o istorie a sa. Spre exemplu vagonul cu numărul 4141 este un vagon restaurant construit în Franţa în 1929.

Orient Express-ul a trecut pentru prima oară prin România în 1883 dar încă atrage curiși încă din momentul în care intră în gara Curtici.

„Am venit să-l văd, că nu l-am văzut niciodată”, a spus unul dintre localnici.

O excursie de șase zile pe ruta Paris - Istanbul costă 7.000 de euro, anul acesta, 90 de persoane plătind pentru o călătoria cu luxosul tren.