ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru soluționarea crizei ucrainene, Europa trebuie "să renunțe la cercul vicios al sancțiunilor" împotriva Rusiei, țară pe care nimeni nu o poate exclude dintr-o nouă arhitectură de securitate, a spus premierul grec Alexis Tsipras la Moscova, într-o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin, transmite AFP.

[P]  Putin - Biografia interzisa - comanda online

Sancțiunile nu contribuie la apărarea dreptului internațional, a adăugat premierul grec, referindu-se tot la conflictul din Ucraina, în opinia sa 'cheia' soluționării acestuia fiind respectarea și implementarea acordurilor de pace de la Minsk.

'Trebuie să se revină la dialog și la o nouă arhitectură de securitate. Nimeni nu-și poate imagina ca Rusia să nu participe" la această arhitectură, a subliniat Tsipras, promițând că țara sa va favoriza crearea unor 'punți de cooperare și dialog' între UE și Rusia.

El a ținut să sublinieze că economia greacă a suferit mult din cauza embargoului instituit de Moscova asupra produselor agroalimentare importate din Uniunea Europeană ca replică la sancțiunile occidentale.

Totuși, președintele Putin i-a retezat speranța ca Moscova să facă vreo favoare Greciei la acest capitol. ”Este regretabil că aceste contra-sancțiuni afectează Grecia (...), dar nu putem face excepții pentru nicio țară din UE”, a precizat liderul de la Kremlin în timpul conferinței de presă.