ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecia nu a cerut ajutor financiar din partea Rusiei, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Moscova cu premierul grec Alexis Tsipras, relatează AFP și Reuters.

[P]  Putin - Biografia interzisa - comanda online

Grecia și Rusia au adoptat un plan comun de acțiune pentru 2015 și 2016, a anunțat Putin, potrivit The Guardian. "Am convenit să acordăm mai multă atenție cooperării în privința investițiilor. Până acum, cifrele au fost destul de modeste la acest capitol", a spus liderul de la Kremlin.

Putin a afirmat, de asemenea, că Grecia poate deveni un centru de distribuție a energiei.

Vizita lui Tsipras la Moscova are loc cu o zi înainte de data programată pentru plata de către Grecia a sumei de 450 de milioane de euro către FMI, în cadrul programului de asistență convenit. Alexis Tsipras va rămâne până joi la Moscova, urmând să aibă întrevederi și cu prim-ministrul rus Dmitri Medvedev și cu președintele Dumei de Stat, Serghei Narâșkin.

Pe de altă parte, ministrul rus al dezvoltării economice, Alexei Uliukaiev, a anunțat anterior miercuri că Rusia a elaborat mai multe propuneri care ar putea duce la ridicarea embargoului impus produselor alimentare provenite din Grecia, conform Agerpres.

Embargoul, introdus anul trecut ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei pentru rolul său în criza din Ucraina, a restricționat accesul producătorilor europeni de alimente pe piața din Rusia.