ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tudor Gheorghe a fost luat în colimator de către susţinătorii lui Klaus Iohannis, după ce a afirmat că preşedintele ales "chinuie limba română", în cadrul unui concert la Roman.

Printre puţinii care au sărit în apărarea maestrului s-a arătat a fi jurnalistul Victor Ciutacu. Acesta a afirmat că "tinerii frumoşi şi liberi vor să ia şi celorlalţi libertatea de exprimare".

"Vai, după ce a îndrăznit să-l susțină pe contracandidatul lui în campanie, a avut și neobrăzarea să spună-n public că Providențialu' vorbește româna ca un galoș cu talpa dezlipită! A luat foc Generația Facebook, Miliția Internetului și-a trimis tablagiii în razii organizate, intelectualitatea se simte violată-n cuget și, mai ales, în simțiri. Tinerii frumoși și liberi și-au luat țara înapoi și vor să ia și celorlalți libertatea de exprimare. Noroc că lor nu le ia nimeni dreptul sacru de a fi imbecili... Să traiești, Neică, prietenia ta mă onorează!", a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Continuând mai târziu, jurnalistul a apărat dreptul la exprimare al lui Tudor Gheorghe într-un interviu pentru DCNews.

"De ce să nu aibă Tudor Gheorghe dreptul la liberă exprimare? Este un om liber într-o țară liberă. S-a desființat dreptul la libertatea de exprimare? De ce trebuie Tudor Gheorghe să dea socoteală pentru opțiunile sale politice sau pentru orice alte păreri? Cei care l-au susținut pe Klaus Iohannis au dreptul moral să vorbească în toate felurile, dar Tudor Gheorghe nu are voie să spună nimic? Ne întoarcem în vremea nazismului? ", a spus Victor Ciutacu pentru DC News.

"Tudor Gheorghe - ca om de vorbe - nu poate fi contestat. Și dacă - să zicem - ar fi putut fi de contestat, deși nu este cazul - de ce nu ar fi avut voie să se exprime? Nu mai ai voie să spui nimic rău despre Klaus Iohannis?", a adăugat Victor Ciutacu.

Întrebat de ce internauții continuă atacurile, deși campania prezidențială s-a sfârșit, realizatorul emisiunii "Ediția de seară", de la România TV a declarat: "Pentru că oamenii din Generația Facebook au impresia că au câștigat alegerile, lucru total fals. Sunt oameni care nu se pot legitima prin altceva decât prin gura mare de pe Facebook. Ei uită că sunt persoane în țara asta care nu dau doi bani pe ei și bine fac".