ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul Tudor Gheorghe a fost premiat în cadrul primei gale "Constantin Brâncoveanu", eveniment ce a avut loc la Palatul Mogoşoaia.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Alături de rapsod, au mai fost premiaţi Patriarhul Daniel, istoricul Dinu C. Giurescu și actorul Mircea Albulescu. Deşi nu a putut fi prezent, Tudor Gheorghe a ţinut să transmită un mesaj, pe care l-a citit soţia sa.

"Trăim într-o perioadă în care, din păcate, foarte puţină lume mai citeşte, iar şi mai puţină lume mai citeşte poezie. Se promovează facilul şi personalitatea, incultura este colorată, zgomotoasă şi agresivă. Ni s-au retezat reperele. Mulţi tineri orbecăie negăsindu-şi sprijin în nimic. Cei mai copţi privesc neputincioşi sau nepăsători cum se încearcă macularea valorilor spirituale româneşti. Brâncoveanu, Eminescu, simboluri ale fiinţei naţionale. Din păcate, unii muşcă momeala şi asta din cauza unei educaţii şubrede care în ultima vreme s-a întins ca o pecingină pe obrazul ţării. Prin tot ceea ce fac încerc să opresc extinderea acestei pete, să spăl cu frumuseţea poeziei bubele inculturii. Aprecierea unui om instruit face pentru mine mai mult decât părerea a mii de inculţi.

Astăzi noi trebuie să trăim pentru ţară, curaţi. Dumnezeu să ne ajute!", a transmis Tudor Gheorghe.