ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia nu va participa la operațiuni împotriva grupării Statul Islamic în Irak, dar va susține autoritățile de la Bagdad în lupta împotriva jihadiștilor. Anunțul a fost făcut de premierul Ahmet Davutoglu, informează AFP.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

'Turcia nu va participa la un conflict armat în Irak sau Siria. Vom susține ofensiva la Mosul /Irak/, dar nu ne vom implica direct în lupte', a afirmat Davutoglu, transmite Agerpres.

Turcia a trimis marți în Irak material militar destinat forțelor irakiene care încearcă să preia controlul asupra orașului strategic Tikrit, fiind prima participare concretă la coaliția internațională antijihadistă. Potrivit unei surse militare de la Ankara, acest material nu include și arme.

Șeful guvernului islamo-conservator turc a subliniat de asemenea că țara sa dorește 'diminuarea riscului la granița' cu Irakul și Siria, unde jihadiștii dețin importante zone din vara trecută. 'Nu dorim amenințare teroristă la granițele noastre', a subliniat Davutoglu.

Turcia a fost îndelung criticată pentru sprijinul acordat grupărilor rebele cele mai radicale în războiul împotriva regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, notează AFP.