ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mehmet Ali Agca, turcul care a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea, în 1981, a adresat Vaticanului o cerere pentru a-l întâlni pe Papa Francisc în timpul vizitei pe care Suveranul Pontif o va face în Turcia, intre 28 si 30 noiembrie.
Am cerut Vaticanului o întrevedere cu Papa Francisc, dar încă nu am primit răspuns”, a spus Ali Agca, conform agentiei de presă Anatolia, citata de adnkronos.com.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Am întâlnit deja un papă, este normal să mă văd și cu Francisc”, a explicat el.

Fost militant al grupării extremiste Lupii Cenușii, Mehmet Ali Agca a încercat să-l asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în data de 13 mai 1981, în piața San Pietro din Roma. Suveranul Pontif a scăpat cu viață, dar a fost rănit grav la abdomen. Motivul atentatului este încă neelucidat.

Doi ani mai târziu, Papa Ioan Paul al II-lea l-a vizitat pe Agca în celula sa din Italia.

După 19 ani de detenție în Italia, Ali Agca a fost extrădat în Turcia, în anul 2000, unde a fost închis pentru asasinarea unui jurnalist și o evadare, ambele fapte comise în anii ’70.  În 2010, Mehmet Ali Agca a fost eliberat.

Papa Francisc este al patrulea Suveran Pontif care vizitează Turcia, după Paul al-VI-lea, în 1967, Ioan Paul al-II-lea, în 1979, și Benedict al XVI-lea, în 2006.