ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrările pentru deschiderea tunelului din cetatea Tokat, în care ar fi fost închis Vlad Tepeș în timpul prizonieratului din Turcia, avansează mai rapid. Conform unor oficiali locali ai autorității pentru turism, acest tunel va fi deschis în cel mai scurt timp accesului turiștilor, scrie publicația Hurriyet Daily News.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În anul 2009, arheologii turci au descoperit în cursul lucrărilor pentru consolidarea unor bastioane ale cetății Tokat un tunel secret, în labirintul care unea incinta fortificată de băile Pervane.

Tunelul Ceylanyolu poate deveni un punct turistic de mare înteres dacă se va asocia cu legenda lui Dracula, existând supoziția că domnitorul Vlad Tepeș ar fi fost închis aici. Pentru a degaja mai rapid intrarea în tunelul lung de 350 de metri a fost montată pe șantier o cale ferată utilizată la evacuarea pietrelor și pământului, au precizat autoritățile locale. Potrivit sursei citate, cetatea a fost folosită ca închisoare în epoca otomană.

Prințul Vlad al III-lea (1431-1476) ar fi fost captiv în Turcia din 1442, împreună cu fratele lui, Radu cel Frumos. Majoritatea istoricilor susține însă că Vlad Țepeș nu a fost niciodată în captivitate în Turcia, ci în România. Nu se știe nici măcar perioada exactă a captivității sale, existând doar unele indicii că aceasta ar fi avut loc în 1462 .

Cetatea Tokat a fost ridicată de otomani pe înălțimea ce domina localitatea situată în Podisul Anatolia, în regiunea de nord a Turciei. Distanța rutieră de la Istanbul este de 792 km, iar de la Ankara de 376 km.