ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Giurgiu, că TVA la carne nu va fi redus în acest an, dar acest lucru poate fi luat în calcul de la începutul anului viitor, informează Agerpres.
"TVA la carne nu va fi redus în acest an. Am spus un singur lucru: că în baza analizei pe care o avem în septembrie asupra efectelor reducerii TVA-ului la pâine şi care să confirme că a fost o măsură bună. Eu cred că a fost o măsură bună reducerea TVA la pâine şi putem ca, de la 1 ianuarie, să mergem mai departe către fructe şi legume, către produse bio şi după aceea către carne", a declarat Ponta.

Un studiu recent arată că o familie ar putea economisi peste 75 de euro/an dacă s-ar reduce cota TVA pentru carne şi produse din carne la 5%, iar fiecare român ar putea avea, anual, cu 81 de lei mai mult în buzunar decât în prezent.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres, un român consumă aproape 58 de kilograme de carne în fiecare an, din care 18,5 kilograme de carne de pui, 11,8 kilograme de carne de porc, 3,2 kilograme de carne de vită, 12,4 kilograme de preparate din carne, 7,5 kilograme de peşte şi produse din peşte şi 4,06 kilograme de carne de alt tip.