ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia aderării sau a neaderării Ucrainei la NATO trebuie să fie luată în cadrul unui referendum național, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, relatează agenția de presă Unian.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Decizia ca Ucraina să adere sau nu la NATO ține de competența exclusivă a poporului ucrainean”, a spus Poroșenko. Liderul de la Kiev consideră că mai este nevoie de încă cel puțin șase ani de eforturi susținute pentru ca Ucraina să corespundă criteriilor necesare aderării atât la NATO, cât și la Uniunea Europeană.

Și doar în cadrul unui referendum poporul ucrainean va avea posibilitatea să se decidă asupra aderării sau neaderării', a adăugat Poroșenko.

Afirmațiile președintelui ucrainean vin la câteva zile de la poziția exprimată de ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, care s-a pronunțat împotriva aderării Ucrainei la Alianță.

Petro Poroșenko a declarat că i se pare valabilă decizia summitului NATO din 2008 (de la București), care stipulează că 'Ucraina va deveni într-o zi membră a Alianței Nord-Atlantice'.