ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chestiunea ajutorului Statelor Unite pentru Ucraina continuă să tulbure apele în Congresul de la Washington, în plin an electoral.

Marjorie Taylor Greene, membră Republicană a Camerei Reprezentanților și fidelă politicii MAGA a lui Donald Trump (una din variantele de vicepreședinte), a propus un amendament șocant la proiectul de lege pentru ajutorarea Ucrainei.

Acesta sună astfel:

„Oricărui membru al Congresului care votează în favoarea acestei Legi (pentru ajutoare în favoarea Kievului) i se va cere să se înscrie în armata Ucrainei.”

Taylor Greene a mai propus de asemenea ca Ucraina să nu poată cheltui banii alocați decât după ce va organiza alegeri, își va închide toate laboratoarele biologice și va da socoteală Statelor Unite pentru modul în care a cheltuit ajutoarele de până acum.

Amendamentul „Marjorie” survine pe fondul unei schimbări amețitoare de atitudine a președintelui Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnson, care – după ce a blocat luni de zile ajutoarele pentru regimul de la Kiev – a declarat recent că ajutorarea Ucrainei are o „importanță crucială”.