ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ajutorul pentru Ucraina nu este bun doar pentru Ucraina. Este bun pentru propria noastră economie.” Aceste cuvinte rezumă perfect de ce America plusează în Războiul prin procură din Ucraina.

Afirmația de mai sus îi aparține lui Eric Salwell, membru Republican al Camerei Reprezentanților, și a fost făcută într-un editorial publicat de postul stângist MSNBC înainte de aprobarea noului pachet de ajutoare pentru Ucraina.

Se va vedea însă că ajutoarele au ca scop mai puțin sprijinul efectiv acordat poporului ucrainean, cât alimentarea complexului militar-industrial american.

În realitate, cea mai mare parte a „ajutorului” pentru Ucraina este mâncat de economia SUA.

Salwell dezvăluie:

„Cincizeci și șapte la sută din ajutorul de urgență aprobat anterior pentru Ucraina a fost cheltuit aici, în țara noastră.”

Și adaugă, recunoscând cinic că nu e vorba nici de „ajutoare umanitare”, nici de„programe de apărare”:

„Dacă în unele cazuri «ajutorul străin» ia forma unui ajutor financiar direct prin intermediul unor programe umanitare sau de apărare, acesta nu este neapărat cazul Ucrainei.”

Și explică:

„Circa o treime din acești bani au fost cheltuiți pentru a reaproviziona propriile noastre stocuri după livrările făcute în Ucraina. Un alt sfert din acest total a fost dedicat fabricării sistemelor de arme pentru Ucraina și pentru antrenarea soldaților ucraineni în folosirea lor.”

Că întregul balet cu „ajutoarele” are de fapt ca scop alimentarea complexului militar-industrial ne explică Salwell și în următorul pasaj:

„Companiile americane fac eforturi să rămână în frunte și să ne protejeze libertățile noastre și pe cele ale aliaților noștri cu cele mai bune arme posibile.”

Plătite cu sângele ucrainenilor și cu banii americanilor.