ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-ar părea ca nu rușii sunt cei mai mari dușmani ai soldaților ucraineni care luptă pe front, ci jocurile de noroc pe internet.

Pavlo Petricenko, soldat de recunoaștere aeriană în cadrul Brigăzii 59, a tras un puternic semnal de alarmă în legătură cu ceea ce numește o „epidemie de dependență de jocurile de noroc” în rândul forțelor armate ucrainene.

Potrivit publicației Stranael cere introducerea înregistrării și verificării jucătorilor pe durata legii marțiale și restricționarea utilizatorilor care primesc salarii de la unitățile militare.

Într-o postare pe rețeaua X, Petricenko scrie:

„Mă întreb ce ar trebui făcut pentru a se remarca epidemia de dependență de jocuri în societatea ucraineană și în special în rândul forțelor armate.

„Această epidemie a fost provocată de idioții care au lansat o piață necontrolată de cazinouri online. Dacă ați decis să legalizați această mizerie, măcar controlați-o.”

Parlamentarul ucrainean Alexei Goncearenko a postat și el, pe Telegrampe marginea aceluiași subiect, afirmând că „9 din 10 soldați de pe front au probleme cu cazinourile sau cu pariurile (online)”.

„Pierd bani. Apoi fac împrumuturi. Și așa mai departe. În prezent, este o problemă care distruge moralul militarilor. Dar, dincolo de asta, creează o problemă pentru viitor. Un bărbat se află pe front de un an sau doi. A primit condiționat între 60.000 și 150.000 de grivne (1.420 – 3.550 de euro lunar).

„În loc să își cumpere o casă, să investească sau să pună bani deoparte, a pierdut tot. Când se întoarce, nu mai are nimic. Un sentiment puternic de nedreptate. O lipsă de înțelegere a societății. În plus, faptul că nu are nimic îl va transforma într-o țintă ideală pentru lumea infracțională.”