ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul televiziunii ruse și președintele grupului media Russia Today, Dmitri Kiselev, solicită un interviu cu președintele Statelor Unite.

Kiselev a trimis deja o scrisoare la Casa Albă în care cere o discuție cu Biden, scrie publicația ucraineană Strana.

Ziaristul a descris scopul interviului ca pe o „continuare a dialogului între Rusia și Statele Unite după interviul lui Vladimir Putin cu Tucker Carlson”.

Kiselev explică:

„Credem că țărilor noastre le lipsesc în prezent oportunitățile de a se asculta și înțelege și considerăm că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dat un bun exemplu acceptând un interviu destinat audienței americane.”

Și ziaristul rus adaugă:

„Agenția noastră, în ce o privește, este gata să îi ofere președintelui Statelor Unite oportunitatea de a se adresa audienței ruse celei mai largi posibile.”

Interviul Kiselev – Biden ar urma să fie tradus în mai multe limbi străine și difuzat pe numeroase platforme media și sociale în întreaga lume, se mai precizează în scrisoare,

În cadrul emisiunii sale televizate de duminică, Vesti Nedeli, Kiselev a declarat:

„În general, președintele Biden ar trebui să răspundă de o manieră pozitivă. Opțiunea cea mai bună și cea mai eficientă pentru Casa Albă ar fi un interviu în oglindă cu un ziarist rus. Cum se spune: așteptăm un răspuns cum așteaptă privighetoarea vara.”