ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un filmuleț devenit viral pe internet arată trecerea unui tren cu zeci de lansatoare de rachete românești MLRS APR-40, surprins în zona nodului feroviar de la Verești, județul Suceava, aproape de Ucraina.

În filmuleț, postat de pagina „Alo,Iasi”, un tren CFR Marfă, format din 26 de vagoane încărcate cu zeci de lansatoare de rachete românești MLRS APR-40, trece prin zona nodului feroviar de la Verești, județul Suceava. Videoul a acumulat pe Facebook peste 200.000 de vizualizări și 900 de comentarii în mai puțin de 24 de ore.

Sursa nu precizează direcția în care se îndrepta trenul cu echipament militar, dar mai mulți utilizatori au scris că acesta se îndrepta spre granița cu Ucraina, Vama Siret aflându-se la circa 50 de kilometri.

Potrivit newsweek.ro, autenticitatea imaginilor nu poate fi verificată din alte surse independente. Potrivit „Alo,Iasi”, filmulețul ar fi fost realizat pe 7 martie 2024.