ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un protest de mari dimensiuni al agricultorilor se desfășoară acum în capitala Poloniei.

Potrivit primarului Varșoviei, Rafal Trzaskowski, citat de Polsatnewsla manifestație participă peste 10.000 de persoane, care cer închiderea granițelor pentru produsele agricole provenind din Ucraina.

Străzile orașului sunt împânzite de steaguri naționale. Manifestanții folosesc pașnic artificii, rachete de semnalizare și alte elemente pirotehnice.

Primarul, care sprijină protestul, a declarat:

„Există o contradicție între standardele înalte introduse de Green Deal în agricultură și această deschidere a frontierei pentru mărfurile provenind din Ucraina. Această frontieră ar trebui să fie închisă pentru mărfurile care nu corespund standardelor UE.”

După săptămâni în șir de proteste la graniță, în care adesea au recurs la blocaje ale intrărilor din Ucraina, vărsând conținutul camioanelor și vagoanelor de tren, agricultorii polonezi au anunțat că vor să blocheze postul de control de la frontiera cu Lituania începând cu 1 martie.

Ei intenționează să oprească toate transporturile cu cereale ucrainene.

De la începutul războiului, Polonia a fost una dintre cele mai fidele aliate ale Ucrainei.