ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierii UDMR au blocat amplasarea bustului lui Ionel I.C. Brătianu în municipiul Carei.

Reprezentanţii maghiarilor din România s-au opus ridicării unui bust al fostului premier al României pe strada 1 Decembrie 1918, în parcul care în perioada interbelică îi purta numele.

"În general se ridică statui pentru personalităţile care au avut o contribuţie în bunăstarea unui oraş, în general pentru aceia care au avut o contribuţie majoră pentru oraşul respectiv li se ridică statui şi plăci. Argumentul dat de consilierul Ciută este că Ionel I C Brătianu a fost o mare personalitate din viaţa politică. Dar el nu are efectiv o contribuţie directă pentru oraşul acesta", a fost motivatia consilierului Csizmadia Zsolt, scrie Buletin de Carei.

Aceiaşi consilieri UDMR au blocat, nu cu mult timp în urmă, iniţiativa amplasării unui bust al Regelui Ferdinand I al României în Carei.