ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UDMR, filiala Covasna, a refuzat să ia parte la manifestările care au fost prilejuite de împlinirea a 156 de ani de la realizarea Micii Uniri - Unirea Principatelor Române, Ţara Românească şi Moldova, informează jurnalistul Dan Tanasă.

Este vorba despre Tamas Sandor și Antal Arpad, liderii locali UDMR. Nu este prima dată când cei doi nu participă la sărbătorile Unirii Principatelor Române.

Primul, Tamas Sandor, este preşedintele Consiliului Judeţean Covasna. În această demnitate, Tamas Sandor arborează din când în când steagul aşa-zisului Ţinut Secuiesc pe sediul CJ Covasna.

De asemenea, în faţa Prefecturii Covasna este amplasat un panou separatist SIC. Tamas Sandor este un exemplu despre cum poţi să fii demnitar al statului român şi în acelaşi timp să refuzi să recunoşti într-un judeţ al României autoritatea naţională a acestui stat, ca lider local UDMR.

Antal Arpad este primarul UDMR al oraşului Sfântu Gheorghe. În această calitate, Antal Arpad este un izvor de vorbe de duh despre relaţiile dintre români şi maghiari în Transilvania.

De exemplu, Antal Arpad afirma pe 17 decembrie că întotdeauna drapelul Ţinutului Secuiesc a fost ridicat alături de drapelul României şi se întreba de ce premierul Ponta poate să meargă "în Moldova, nu în Republica Moldova, şi să se afişeze alături de steagul Moldovei, ca regiune neadministrativă", iar el, Antal Arpad, lider UDMR, trebuie să fie ameninţat pentru că apare alături de steagul Ţinutului Secuiesc.