ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu este linişte în coaliţia care guvernează România. Alianţa cu UDMR scârţie din cauza PSD-istului Bogdan Diaconu. Acesta este iniţiatorul mai multor legi anti-maghiare şi a devenit marea problemă a colabprarii dintre cele două partide.

Surse din PSD au confirmat pentru portalul stiripesurse.ro că UDMR a făcut presiuni asupra social-democraților pentru a-l domoli pe Diaconu.

Într-un interviu acordat Keruleti Hirhatar, Kelemen Hunor a dezbătut problema naţionaliştilor români printre care îl identifică pe Bogdan Diaconu ca pe o mare problemă în interiorul coaliţiei de guvernare din România. Preşedintele UDMR a spus că e în principal problema PSD să oprească atacurile deputatului Bogdan Diaconu.

Şi Laszlo Borbely a declarat pe 3 iunie celor de la Uj Magyar Szo că UDMR le-a transmis partenerilor din PSD că o asemenea situaţie ca cea a lui Bogdan Diaconu nu va mai fi tolerată şi că liderii PSD i-au promis că vor vorbi cu deputatul în acest sens.