ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La cererea secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, armata ucraineană a anunţat că îşi va suspenda pentru o zi ofensiva din est împotriva separatiştilor proruşi, pentru a permite accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaysian, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al forţelor ucrainene,Oleksîi Dmitraşkivski explică: "Astăzi există un armistiţiu la cererea lui Ban Ki-moon şi ţinând cont de activitatea experţilor în zona prăbuşirii avionului. Statul Major al operaţiunii antiteroriate a decis să decreteze o «zi a tăcerii» şi încetarea ostilităţilor".

Cu toate aceastea purtatorul de cuvant avertizeaza că militarii "ar putea deschide focul pentru a se apăra".

Parlamentul ucrainean a aprobat joi trimiterea la locul prăbuşirii avionului malaysian a forţelor armate olandeze şi australiene, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca 950 de persoane, a anunţat preşedintele Legislativului, Oleksandr Turcinov, în urma unui vot cu uşile închise, transmite AFP.

Conform textului acordurilor disponibil pe site-ul Parlamentului, misiunea olandeză este compusă din "personal militar şi non-militar" ce poate ajunge până la 700 de persoane.