ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia „Pro Vita“ şi firma „Apa cu Duh“ organizează un ultramaraton cartitabil pentru copii din Valea Plopului, în cadrul căruia bucovineanul Ioan Alexandru Strugariu, un tânar maratonist care a participat şi la alte acte de caritate, va alerga fără oprire de la Rădăuţi până la Iaşi.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Deşi este un traseu lung de 181 de kilometri, sportivul spune că va reuşi, deoarece a mai atins acest record o dată. Cei care doresc să participe activ în această campanie îl pot însoţi pe Ioan pe distanţe mai mici în data de 12 martie, la orele dimineţii. Maratonul are ca scop strângerea de bani pentru copiii abandonaţi, mamele tinere abandonate sau pentru copiii săraci fără casă, care în prezent locuiesc în complexul Valea Plopului, din Prahova.

Organizatorii au următoarea propunere pentru cei ce vor să ajute această cauză: să participe printr-un reprezentant la acest maraton şi să doneze câte 10 lei pentru fiecare kilometru parcurs de acesta. Fondurile strânse vor fi folosite pentru finalizarea construcţiei centrului social de la Vălenii de Munte, care va oferi copiilor din tabără cazare şi masă în oraş, facilitându-le accesul la continuarea studiilor la liceu. Supereroul susţinut de fiecare grup poate alerga pe orice distanţă doreşte. Se vor crea „puncte de alăturare“ în Rădauţi, Suceava, Fălti­eni, Paşcani, Tg. Frumos şi Podu Iloaiei.

„Sunt un om normal care, de aproximativ trei ani, a des­coperit cum poate să aducă o schimbare în bine, prin interme­diul dorinţei sale de a se au­todepăşi. Din acel moment am început să alerg distanţe din ce în ce mai lungi pentru cauze cu adevărat importante. După câteva semimaratoane, maratoane şi ultramaratoane am ajuns aici, la distanţa de 181 km, însă eu sunt cel mai puţin important în acest joc al distanţelor. Eu alerg cu gândul că trebuie să ajung la capăt, indiferent unde va fi acesta, în schimb, cauza este mai importantă. La Valea Plopului şi la Valea Screzii, din durerea unora şi din iubirea altora s-a născut o lume mai puternică decât celelalte“, povesteşte Ioan Strugariu pentru Ziarul de Iași.

La Valea Plopului se află peste 350 de copii din familii cu probleme sociale, copii cu deficienţe, abandonaţi în spitale, în curs de recuperare prin plasare în mediul familial, copii ai străzii, tineri alungaţi din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani.