ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fermier clujean vrea să omologheze Mielul de Carne Transilvan, obţinut prin încucişarea oilor pure româneşti cu berbeci de carne aduşi din Franţa. Fermierul este de fapt un chirurg estetician, pasionat de creşterea animalelor.

Toma Mugea este un renumit chirurg estetician din Cluj-Napoca. Cunoscut mai ales pentru operaţiile de mărire a sânilor, acesta şi-a făcut acum un nou renume: a creat o nouă rasă: Mielul de Carne Transilvan.

Pasionat de creşterea animalelor, chirurgul şi-a deschis în urmă cu câţiva ani o stână de oi lângă oraş. A observat însă că oaia românească nu e apreciată de bucătarii străini şi a căutat soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii cărnii.

"Preşedintele Asociaţiei Oierilor din Franţa, cunoscându-ne, ne-a propus să facem această combinaţie între berbecii de carne francezi şi oile româneşti. Produsul din această combinaţie directă are o structură a corpului, a carcasei, ce se pretează stilului de a găti, adică cotlet, pulpe, grăsime în jurul rinichilor", a explicat Toma Mugea.