ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul băcăuan Miron Smarandache a sesizat Ministerul Agriculturii în legătură cu întârzierea nejustificată a înregistrării cererii unice pentru plata subvențiilor de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

"Centrele județene APIA din toată țara sunt în prezent angrenate în acțiunea de programare a fermierilor și înregistrarea completării cererii unice de plată pentru subvenții. Deși abia a început, această campanie se confruntă cu un impas major, depunerea cererilor unice pentru subvenții fiind îngreunată din cauza deficiențelor la sistemele informatice ale APIA din majoritatea județelor țării.Astfel, în loc să se simplifice procedurile, acestea se preconizează a fi mult mai dificile în prezent, deoarece sistemul informatic nu permite înregistrarea datelor referitoare la creșterea animalelor”,a spus Miron Smarandache într-un comunicat de presă citat de Pagina de Agricultură.

Potrivit acestuia cererea unică pentru subvenții, care înglobează cererea pentru plățile pe vegetal și cele pentru zootehnie, a încurcat situația în loc să o simplifice.

“Mai îngrijorător este faptul că, în mai multe județe ale țării, funcționarii APIA nu au reușit să depisteze din ce cauză nu funcționează sistemele informatice, fapt pentru care nu se pot înregistra cererile de subvenționare a animalelor. În aceste condiții, doar fermierii care solicită subvenții pentru terenurile agricole pot depune cererile aferente, nu și cei care dețin animale”, mai spune acesta în documentul citat.