ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul Cristian Socol critică dur decizia Uniunii Europene de a include România în procedura de dezechilibru economic, considerând că este vorba despre o "discriminare cruntă".

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Cristian Socol susţine că România nu are ce căuta pe lista ţărilor ezechilibre macroeconomice, considerând că este o adevărată bătaie de joc la adresa românilor.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"România nu are ce să caute pe lista celor 16 ţări cu dezechilibre macroeconomice. E o bătaie de joc la adresa românilor. Mediacritatea susţine fără să prelucreze ştirea folosind-o în beneficiul unei demagogii politicianiste ajunse parcă la extrem. Dar nu mă miră nimic, totul este atât de predictibil şi de consistent. Ca tactica ulterioara atacului la intituţiile strategice ale statului român BNR, DNA, SRI, puteam intui această stratagemă dar nu credeam că momentul implementării va fi atat de rapid.." scrie Socol în Adevărul.

Economistul mai afirmă că singurul criteriu la care România stă mai prost plasează ţara noastră înaintea tuturor celorlalte ţări din UE, inclusiv Germania.

Acesta consideră că  atacurile "asupra stabilităţii economice, sociale şi politice ale României se vor intensifica. Tot ceea ce s-a construit cu eforturi din partea tuturor românilor va fi presat până la dispariţie în teoria cleştelui. Şi atunci nu vom mai auzi doar de problemele economice si sociale ale Ucrainei, de instabilitatea din Ungaria, de dificultăţile de finanţare ale Serbiei sau de dezechilibrele macroeconomice din Bulgaria. Intreaga regiune va fi un tot. Probabil că da, îşi vor lua România înapoi".