ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lt.Colonelul(r) Marek Obrtel, fost ofiţer în Armata Cehiei, membră a NATO, a făcut nişte dezvăluiri fără precedent despre organizaţia a cărei membră este şi România.

Cel mai tare MALL din România:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Obrtel tocmai a returnat distincţiile militare cu care NATO l-a decorat în timp ce era ofiţer activ. Acesta a spus că NATO s-a transformat între timp într-o "organizaţie criminală", care operează sub "falsele steaguri ale libertăţii, democraţiei, drepturilor omului, folosindu-le doar pentru a-şi pune în aplicare agresiunile militare în lume".

Conform ofiţerului ceh, NATO atacă ţările care devin "nepotrivite", "neascultătoare" sau "dacă hegemonii care conduc lumea au interese asociate cu ele". Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu realizat pentru cotidianul sârbesc Vecernje Novosti.

Obrtel a explicat "procedeul" prin care NATO cucereşte o ţară: "Mai întâi, respectiva ţară este sfâşiată din interior prin campanii mass-media, revoluţii colorate, prin stârnirea celor mai sensibile teme, a diviziunilor etnice sau a diferenţelor religioase. Apoi vine NATO cu unităţile sale, urmată de misiuni umanitare şi de observare, chipurile pentru a apăra drepturile omului şi libertăţile. La puţin timp, apar şi "oameni de afaceri" pentru a reconstrui ţara sau mai bine spus, pentru a-şi valorifica propriile interese".

Fostul ofiţer a precizat că motivul pentru care a decis să vorbească este dezastrul din Ucraina, dar şi propriile sale experienţe "distruse de NATO". Acesta a mai spus că este dezamăgit, trist şi afectat că a fost parte a "maşinăriei NATO", care a provocat un "genocid contra sârbilor în Kosovo".

marek (2)