ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii bucureșteni l-au ridicat pe un fost agent secret al României, ofiţer al Direcţiei de Informaţii Militare înainte de Revoluţie, acesta fiind acuzat de pedofilie. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, este suspectat că ar fi abuzat sexual opt copii cu vârste între 5 şi 10 ani. Locuinţa acestuia este percheziţionată în această dimineaţă, iar el va fi adus pentru audieri la Poliţia Capitalei, relatează Digi24.


Joi, Parchetul Tribunalului Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că procurorii, împreună cu poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, percheziţionează locuinţa unei persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, victimele fiind opt copii cu vârste între 5 şi 10 ani.


Suspectul este un bărbat în vârstă de 64 de ani, fost profesor şi fost cadru al Direcţiei de Informaţii Militare a MApN înainte de revoluţie, iar potrivit acuzaţiilor, bărbatul căuta, în apropiera şcolilor sau în zona blocurilor, copii care nu erau însoţiţi, pe care îi ademenea şi îi ducea în locuri necirculate sau în scări de bloc, unde îi viola.


Anchetatorii au probat, până în prezent, opt fapte de pedofilie, în perioada 2013-2014, însă bărbatul este suspectat că ar fi comis şi alte violuri, în anul 2012.


Bărbatul a mai fost condamnat pentru pedofilie, înainte de 1989, perioadă în care era ofiţer MApN şi activa la Direcţia de Informaţii Militare, iar după ce a ieşit de la închisoare, bărbatul ar fi fost angajat în mai multe locuri, la un moment dat acesta fiind profesor.


Cercetările în acest caz au fost făcute cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.