ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grecul Alexandros Finomenos, stabilit de ani de zile în România, le dă o lecție englezilor de la Channel 4 care au difuzat filmul “Vin românii”, o batjocură la adresa poporului nostru.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Alexandros muncește în România, este căsătorit cu o româncă și are prieteni români. Niciodată nu a întâlnit tipologia descrisă în filmul cu conotații xenofobe.
Grecul este foarte revoltat de modul în care poporul român este tratat prin promovarea acestui film mincinos, așa că a redactat un articol prin care își exprimă idignarea. Mai mult decât atât, Alexandros Finomenos reliefează faptul că englezii sunt cei care ar trebui să se gândească la comportamentul lor în societate, venind și cu argumente solide: mai multe clipuri (culmea, făcute tot de televiziunile din Marea Britanie) care arată clar dezmățul și orgiile britanicilor, potrivit nasul.tv.
"Vreau să încep acest articol rugându-i pe vorbitorii nativi de limba engleză să mă ajute să găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie cât de trist şi cât de furios sunt în legătură cu emisiunea TV difuzată în Marea Britanie pe Channel 4, cu titlul “Vin românii”.

Şi poate vă întrebaţi cine sunt. Sunt un ne-român, dar care trăieşte, munceşte şi are o familie ÎN ROMÂNIA.
Soţia mea este româncă, cel mai bun prieten al meu este român şi propriul meu copil va fi în cele din urmă român. (după mama lui şi pentru că va creşte aici).
Sunt plătit de o companie românească şi dezvolt produse destinate românilor.
Lucrez alături de colegi români şi mă întâlnesc cu români în fiecare zi din ultimii aproape 4 ani şi până astăzi nu am întâlnit pe nimeni care să semene măcar cu cei prezentaţi în acea emisiune.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele
Scriu acest articol pentru că m-am simţit jignit şi înfuriat când m-am confruntat cu asemenea minciuni dezgustătoare despre o întreagă naţiune, mai ales că această naţiune face parte din aceeaşi Uniune (UE) cu cea care a creat această emisiune. Dar sunt o persoană raţională care foloseşte întotdeauna logica, aşa că am încercat să aflu de ce.

Ştiu de ce, îi urăsc pentru că aceşti români au talentul de a vorbi fluent 3-4 limbi străine, în timp ce ei vorbesc doar una.
Îi urăsc pentru că sunt capabili să le asigure TOTUL familiilor lor, deşi au cel mai mic salariu din Europa.
Îi urăsc pentru că s-au sacrificat şi, ca adevăraţi eroi, au oprit înaintarea spre nord a Imperiului Otoman.
Îi urăsc pentru că limba română este a doua cea mai vorbită limbă la Microsoft.
Îi urăsc pentru că au inventat stiloul pe care îl folosim la scris.
Îi urăsc pentru că spun “bună dimineaţa” şi zâmbesc.
Îi urăsc pentru că aici bărbaţii încă sărută mâna doamnelor.
Îi urăsc pentru că spun “I thank you from my soul”, “mulţumesc din suflet”.
Nu sunt destule motive pentru a-i urî ? Ei bine,
Îi urăsc din cauza unei tinere fete, numită Simona Halep, care s-a născut şi a crescut în această ţară “patetică” şi care a devenit campioană de tenis învingând pe toţi cei din calea sa (la numai 23 de ani).
Îi urăsc pentru că nu şi-au imaginat niciodată că cineva ar putea obţine vreodată 10 la gimnastică şi sistemele lor electronice nu erau pregătite să dea 3 de 10 tinerei de 14 ani Nadia Comăneci, la Jocurile Olimpice din 1976. Tabela arăta 1.0, care de fapt era 10. Nimeni nu a mai primit acest punctaj vreodată."