ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolit Serafim al Pireului a avertizat că îi va excomunica din Biserică pe parlamentarii care vor susține legalizarea parteneriatelor civile între persoanele de același sex, informează presa elenă citând un comunicat al Mitropoliei.

În comunicatul postat pe siteul oficial al instituției, Mitropolitul spune că un astfel de amendament "ar pune Grecia în poziția de a instituționaliza, într-o manieră înfiorătoare, contorsionarea ontologiei și psihologiei umane și de a consolida deviația psiho-patologică a homosexualității".

De asemenea, Mitropolitul Serafim a cerut o reunire de urgență a ierarhiei Bisericii Greciei argumentând că "în aceste vremuri tragice, trebuie să ne adresăm problemei și să luăm măsurile de rigoare, așa cum s-a întâmlat în Biserica Ortodoxă a Moldovei".

În final, ierarhul le cere guvernanților eleni să nu meargă înainte cu această "insultă față de Dumnezeu și de oameni".

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat Grecia, în octombrie, pentru lipsa parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex și guvernul elen discută modificări ale legislației în acest sens.