ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția turcă a ucis miercuri o femeie care a atacat sediul central al poliției din Istanbul, la o zi după o luare de ostatici soldată cu moartea a doi militanți de extremă stânga și a unui magistrat, a anunțat guvernatorul din Istanbul, relatează AFP citată de Agerpres.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, edi?ie integrală, necenzurată - comanda online

Guvernatorul Vasip Sahin a anunțat, într-o declarație scrisă, că două persoane au deschis focul asupra clădirii în care se află sediul central al poliției, provocând reacția imediată ofițerilor de poliție însărcinați cu protecția clădirii.

''O femeie terorist a fost ucisă în schimbul de focuri. Ea avea asupra sa o bombă și o armă de foc. Celălalt agresor, rănit, a reușit să fugă'', a adăugat Sahin.

Guvernatorul a mai precizat că un polițist a fost rănit ușor în schimbul de focuri

Potrivit presei turce, cel de-al doilea atacator a fost arestat la scurt timp de forțele de ordine.

Potrivit agenției de presă DHA, două persoane neidentificate au deschis focul asupra clădirii situate în districtul Fatih.

Atacul survine la o zi după ce doi militanți de extremă stânga au luat ostatic un procuror într-un tribunal din Istanbul. Toți trei au murit după ce forțele speciale ale poliției au luat cu asalt clădirea în încercarea de a-l elibera pe magistrat.