ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Chevron a obţinut, marţi, un nou certificat de urbanism pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de şist în satul Urdeşti, a cincea până acum în judeţul Vaslui, după ce primarul comunei Dodeşti refuzase iniţial să elibereze un aviz favorabil.

FOTO Culmea sfidării: Chevron a pus steagul României în vârful SONDEI de la PUNGEŞTI

Documentul a fost emis la mai puţin de o lună după ce CJ Vaslui respinsese cererea companiei petroliere pe motiv că nu primise un aviz favorabil din partea primarului unde ar urma să fie amplasată sonda.

"Între timp, primarul comunei Dodeşti, Victor Popa, a transmis acel aviz în care trebuie să fie menţionate elementele caracteristice regimului juridic, economic şi tehnic ale terenului, rezultate din documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului a comunei. Odată cu primirea avizului, s-a emis certificatul de urbanism pentru ?lucrări de amenajare şi foraj pentru sonda de explorare Urdeşti?", a declarat, marţi, pentru agenţia  Mediafax directorul Direcţiei de Urbanism din cadrul CJ Vaslui, Marian Beşliu.

Consiliul Local Dodeşti luase hotărârea de interzicere a explorării şi exploatării gazelor de şist în comună, dar la două săptămâni a revenit asupra deciziei.