ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Experimentele realizate pe mentalul poporului român prin intermediul mass-media par a nu se mai termina.După ce Adrian Sârbu a recunoscut că a inventat Ştirile de la ora 5 ca o diversiune, testând poporul român, iată că un nou astfel de caz iese la iveală.

Marian Ionescu, un blogăr român, a descoperit indicii că Pro TV a pregătit un laboratoare un nou experiment grotesc. Claudia Catarig este un personaj "apărut de nicăieri" pe youtube, unde a strâns 9.000 de abonaţi, iar pe Facebook a strâns peste 13.000, scria el în aprilie.

Între timp, alertaţi probabil de faptul că se dau de gol, Claudia Catarig "s-a divizat" într-o mulţime de conturi de Facebook, care mai de care mai oficiale, la fel şi pe youtube.

Claudia Catarig este o femeie ce pozează "într-o femeie de la ţară, lipsită de simţul penibilului, dar plină de ambiţie şi visuri", scrie mariciu.ro. Profilul se potriveşte cu un cel al unui număr mare de utilizatori de internet, ironizaţi pe reţelele de socializare. După cum bine remarca cineva, se potriveşte perfect cu publicul ţintă din "Las Fierbinţi". Nu este exclus ca obiectivul celor de la PRO TV să fie acela de a-şi stimula publicul, arătând că în ciuda tuturor obstacolelor, şi ei pot ajunge cineva.

Revenind, iată argumentele care-l fac pe Marian Ionescu să constate implicare PRO TV în fabricarea personajului Claudia Catarig:

1)Claudia Catarig nu ştie să scrie corect româneşte, dar a ştiut să-şi seteze Vanity URL-ul pe Facebook:

vanityurlclaudiacatarig

2) Discrepanţa uriaşă între felul în care Claudia Catarig scria pe facebook, în ianuarie şi felul în care o făcea în Aprilie. " Este vizibil că scrie intenționat cu “sh-uri”, cratime aruncate aiurea, “y” în loc de “i” și “k” în loc de “c”".

claudia-catarig-texte

3) Individa a postat o fotografie cu un bărbat "care seamănă suspect de mult cu protagonistul unui reportaj al Știrilor ProTV, care a ajuns viral pe net acum ceva timp, cel cu “-De ce ai vrut să furi blugi? -De al dracu’ și de ambițios!”. Mai mulţi utilizatori au confirmat că este aceeaşi persoană.

sotul-claudia-catarig

4)Claudia Catarig a fost promovată pe siteul cancan.ro, site aflat în trust cu PRO TV. În articol "apăreau tot felul de poze cu ea photoshopată, poze care nu se regăsesc și pe pagina ei de Facebook. Poate le-a șters ea între timp. Sau poate nu au fost niciodată acolo, ci doar în calculatoarele celor din Pro."

5) Claudia Catarig a fost concurentă la show-ul "Românii au talent" de la PRO TV

6) PRO TV a mai manipulat userii români de internet. "Tânărul care cerea 100.000 de like-uri pe Facebok ca să se poată însura era, de fapt, PRO TV", scria presa, la începutul anului.

"Dacă ProTV-ul chiar intoxică voit și machiavelic populația acestei țări cu astfel de personaje create în laboratoarele proprii?" se întreabă Marian Ionescu.