ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce întreaga familie i-a murit în tragedia aviatică din estul Ucrainei, un olandez în vârstă de 93 de ani a decedat ,marți, din cauza „durerii teribile“, relateaz[ Adevarul.

Hendrik Palm era văduv și infirm și era în îngrijirea singurei sale fiice, Erla. Aceasta împreună cu soțul si cei doi băieți ai săi calatoreau în Malaysia pentru a-și peterece vacanța acolo. Nepoţii bătrânului olandez aveau doar 17, respectiv 12 ani.

O publicaţie olandeză a descris cazul bătrânului drept „o victimă în plus făcută de tragedia din Ucraina“, acesta primind, numeroase mesaje de condoleanţe pe Internet.

„Dragă Palm, îmi pare rău că ai murit cu inima zdrobită şi sper că eşti împreună cu fiica ta", scrie o femeie ce se semnează simplu „o mamă".

298 de oameni şi-au pierdut viaţa la 17 iulie, după ce avionul Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă rusească în estul Ucrainei. Din aceştia, 192 erau cetăţeni olandezi plecaţi în vacanţa de vară. O mare parte a victimelor au fost aduse în Olanda pentru a fi identificate, dar multe dintre trupurile neînsuflețite se află în continuare la locul catastrofei. Activitatea anchetatorilor de recuperare a cadavrelor este încetinită de confruntări armate între loialişti şi separatişti proruşi, care se intensifică.