ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot din satul Oneaga, judeţul Botoşani, a început derularea unui proiect prin care doreşte să asigure o casă şi o şcoală unei comunităţi formate din 56 de copii salvaţi de la avort sau rămaşi orfani, se arată într-un comunicat de presă al fundaţiei Nektarios.

Proiectul face parte din program mai amplu intitulat "Împreună pentru viaţă" şi este realizat de Fundaţia Nektarios în parteneriat cu Asociaţia "Salvează o inimă".

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În cadrul Centrului ce urmează a fi realizat, vor funcţiona o grădiniță cu programul normal, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol, se afirmă în comunicatul primit la redacţie.

Cu ajutorul sătenilor din Oneaga şi a altor sponsori s-a construit subsolul, însă pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de peste 400.000 de euro.

Preotul Radu Ştefănel Musteaţă a declarat că odată construit, centrul se va auto-susţine din punct de vedere economic: se va înfiinţa o fermă agricolă, patru sere, patru depozite, un atelier meșteșugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantație de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc și construirea unui centru de informare turistică și a unei tabere de recreere.

“Considerãm cã problema avortului este una foarte serioasã în .ara noastrã. Din
statistici vedem cã din 1990 încoace rata avorturilor depãşeşte o treime din numãrul total al populaţiei actuale. Suntem convinşi cã aceşti copii nu ar fi murit dacã ar fi existat un program social-educaţional la nivel national. De asemenea, suntem convinşi cã aceşti minunaţi copii salvaţi de la avort nu au nevoie numai de un acoperiş deasupra capului, au nevoie mai ales de o educaţie şi de o modalitate de a lucra, punând în aplicare cele învãţate. Proiectul de la Oneaga este printre puţinele din ţarã, însã este inedit prin faptul cã ne dorim fonduri doar pentru construirea lui, nu şi pentru susţinerea lui economicã. De atunci încolo, am creionat un plan coerent pentru autosusţinerea sa economicã”, declarã preotul Musteaţă.

Persoanele și companiile, care vor să ajute la construirea așezământului, pot dona materiale de construcție sau bani, în conturile RO98CECEBT01C1EURO590832 (Euro) și
RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron) deschise la CEC BANK. Mai multe detalii despre Așezământul “Sfântul Efrem cel Nou” găsiți pe www.fundatianektarios.ro.

Nektarios2 Nektarios3