ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cetăţean român care a revenit recent în ţară din Africa este monitorizat de medici deoarece prezintă riscul infectării cu Ebola.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Bărbatul a lucrat în Sierra Leone, stat afectat de epidemia de Ebola, o perioadă de timp, iar acum este monitorizat. Pentru că nu prezenta niciun fel de simptome, el nu a fost internat într-un spital.

"Este o procedură standard a Ministerului Sănătăţii transmisă către direcţiile de sănătate prin care se monitorizează orice persoană care a venit din excursie, din vacanţă sau interes de serviciu din zonele critice cu Ebola. Tot ceea ce face Direcţia de Sănătate Publică Alba prin departamentul de epidemiologie este să monitorizeze timp de 21 de zile aceste persoane, temperatura sau alte simptome. Nu sunt probleme şi nu există probleme deocamdată din punctul nostru de vedere”, a declarat şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horia Timiş, conform Mediafax.