ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La finalul lunii octombrie a anului trecut, pe 28, Sorin Ovidiu Vântu anunţa opinia publică de intenţia de a-şi deschide un blog, cu intenţia de a "spune cum este conceput sistemul de Putere din România".

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Întâmplător sau nu, peste fix trei zile, SOV începea serialul despre Puterea din România cu o postare despre Serviciul Român de Informaţii.

Iată ce scria SOV la acea vreme: "În schimbul protectiei si ajutorului pe care l-au acordat si continua sa-l acorde atat Romaniei, cat si lui Basescu, americanii au cerut si au primit dreptul sa construiasca, in Romania, o structura de putere, dincolo de structura legitima a unui stat democratic. Au construit o structura de putere nelegitima.[...]In sfarsit, ajungem si la miezul chestiunii: care este structura nelegitima de putere despre care vorbim si cum functioneaza ea.

Acesta (Serviciul Român de Informaţii -n.r.) este condus politic de un politician, obscur pana la numirea sa in fruntea Serviciului.Toate deciziile importante din acest stat nu sunt luate de structurile legitime, ci de aceasta structura ilegitima de putere. Aceasta institutie a devenit stat in stat. Nimeni nu o verifica, nimeni n-o sanctioneaza. Comisia aceea de control din parlament este alcatuita din noua Sebastian Ghita.

Conducătorii acestei instituţii se raportează doar la Washington."

La patru luni mai târziu de la afirmaţiile lui Sorin Ovidiu Vântu, senatorul Daniel Savu (fost ofiţer SRI) a declarat în direct la România TV că numele noului şef al Serviciului Român de Informaţii va veni "într-un plic" în mâna preşedintelui Iohannis, aşa cum l-a primit şi Traian Băsescu pe cel al lui George Maior.

"Înlocuitorul va fi numit de domnul Klaus Iohannis exact așa cum domnul Băsescu l-a numit pe domnul George Maior. Suntem țară membră NATO, avem parteneriate cu toate serviciile importante de informații din lume, suntem foarte bine văzuți în acest domeniu și probabil viitorul șef trebuie să fie un om care să fie acceptat de comunitatea internațională. SRI este membru în Clubul de la Berna, care cuprinde cele mai bune servicii de informații din lume. Nu se poate ca acest nume să-l pronunțe doar domnul Iohannis așa... probabil că va primi și dânsul un plic, cum a primit domnul Traian Băsescu, și în acel plic, va deschide plicul și va vedea numele propus și atunci toți parlamentarii vom vota pentru că se pune problema să votezi în interesul României, nu mai este o problemă politică, mai ales dacă acel nume nu va fi din lumea politică".

Mai mult, Daniel Savu afirmă că ştie şi momentul în care i s-a "propus" noul nume pentru conducerea SRI. Este vorba despre momentul în care Klaus Iohannis a plecat în concediu în SUA.

"Eu cred că va primi o propunere în calitate de țară aliată NATO și o va înainta, dar cred că a primit-o când a fost plecat în vacanță. La o asemenea numire îți consulți toți partenerii, nu spun că o primește în plic, am glumit cu plicul, a fost o metaforă, dacă credeți că domnul Iohannis are o numire pe care o face personal, eu mă înșel", a afirmat Savu la România TV.