ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre simbolurile industriei italiene, compania producătoare de anvelope Pirelli, va fi cumpărat de către China National Chemical Corp (ChemChina) cu 7,1 miliarde de euro, anunţă Reuters.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Acordul convenit duminică cu acţionarii Pirelli reprezintă cel mai recent val de preluări de către cumpărătorii chinezi, care profită de deprecierea euro şi de dificultăţile cu care încă se confruntă economia europeană.

În urma tranzacţiei, compania de stat ChemChina, deținută de stat și condusă de Ren Jianxin, va avea acces la tehnologie pentru a produce anvelope Premium care pot fi vândute cu o marjă de profit mai ridicată. În schimb, Pirelli, o companie care produce anvelope de 143 de ani, va avea acces la imensa piaţă din China.

Conform datelor deținute de Reuters, aceasta ar putea fi a cincea preluare externă ca valoare și prima mare achiziție externă de când anul trecut MMG Ltd din China a condus consorțiul ce a cumpărat uriașa mină de cupru Las Bambas din Peru de la Glencore.

Această mega-tranzacţie vizează şi piaţa românească pentru că Pirelli deţine aici două unităţi productive: fabrica de anvelope de la Slatina şi cea de filtre pentru motoare diesel de la Bumbeşti-Jiu, Gorj.