ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr de 18 ani din oraşul Floreşti, Republica Moldova, a fost omorât într-un accident după ce o maşină cu cinci persoane l-au lovit şi l-au târât cu maşina pentru doi kilometri.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Cazul a stârnit mânia localnicilor, deoarece şoferul maşinii este Maxim Pelivaniuk, fiul vitreg al primarului comunei Sevirova, comunistul Boris Neduroban, iar poliţia nu reuşeşte să explice cum a fost posibil ca maşina să-l târască "accidental" pe tânăr pe o distanţă de doi kilometri.

Conform blogului glasul.info, şoferul şi ocupanţii maşinii care l-a omorât pe tânărul Dan Capbătut sunt de origine ucraineană şi erau în stare de ebrietate. Medicul legist al Spitalului raional Floreşti, Iurie Ciobanu, a declarat că tânărul a decedat în urma mai multor traumatisme, printre care un traumatism grav craniocerebral și al cutiei toracice.

Moartea tânărului Dan Capbătut este considerată suspectă, având în vedere că acesta susţinea Unirea Basarabiei cu România, ceea ce nu era deloc pe placul ruşilor şi ucrainenilor din zonă. Locuitorii din Floreşti nu înţeleg cum e posibil ca o maşină să târască pe cineva pentru doi kilometri, fără să fie legat de autovehicul. Aceştia susţin că tânărul a fost legat de maşina ucrainenilor.

"Considerăm că a fost legat şi târâit. Ce haină trebuia să aibă băiatul ca să se agaţe şi să nu se rupă pe aşa distanţă de drum. Şi-au bătut joc de el. Erau cinci în maşină şi erau toţi beţi”, afirmă un bărbat din Floreşti citat de Jurnalul de Chişinău.

Acum cinci zile, locuitorii din Floreşti au ieşit în stradă pentru a cere autorităţilor elucidarea cazului şi pedepsirea vinovaţilor.

"Vrem să ştim ce măsuri au luat forţele de ordine pentru a evita asemenea cazuri. Mai mult, vrem ca să se facă o anchetă corectă şi să fie demonstrat prin probe clare şi concrete cum a avut loc incidentul, deoarece, din cele auzite şi spuse de angajaţii Comisariatului de poliţie Floreşti, accidentul a fost comis din neatenţie şi că decedatul „dormea mort beat pe marginea drumului”. Familia lui Dan nu a văzut nicio probă care ar demonstra în ce circumstanţe s-a produs accidentul”, a mărturisit Ghenadie Graur, organizatorul marşului de protest(FOTO JOS).


ASASINATE CONTRA UNIONIŞTILOR din Basarabia... by f100000027739678

[caption id="attachment_86566" align="aligncenter" width="600"]FOTO: http://www.jc.md/ FOTO: http://www.jc.md/[/caption]