ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unor neînțelegeri cu soțul său belgian, o româncă a ajuns să se lupte în instanță pentru soarta copilului lor. Din păcate pentru Lucia Radu, tribunalul belgian a hotărât ca pruncul să ajungă la o creșă, așa cum își dorește tatăl, decât să stea cu mama sa.

Motivul este, însă, revoltător: copilașul nu poate sta cu mama sa pentru că este din România, o țară considerată "de mâna a doua".

"Oare un judecător care se respecta poate hotărî că nu este în interesul unui sugar să trăiască cu mama lui în România, pentru că România este considerată țară de mâna a doua ? Un judecător care se respectă poate spune ca interesul copilului este să meargă la creșă și nu să stea acasă cu mama lui ?", spune Lucia Radu.

În urma hotărârii aberante a Tribunalului, care a specificat clar Luciei Radu: "calitățile  mele de mamă nu sunt contestate", copilul a fost îndepărtat de lângă mama sa.

În sprijinul Luciei Radu a apărut și o petiție pe internet, care a strâns peste 2.000 de semnături.

De asemenea, un consilier al Ministrului Belgian al Justiției și-a exprimat stupoarea față de o asemenea hotărâre.

"Am ajuns între timp în audiență la consilierul diplomatic al Ministrului belgian al justiției, care și-a exprimat și el stupoarea față de o asemenea hotărâre. M-a sfătuit de asemenea să fac plângere împotriva judecătoarei la președintele Tribunalului de prima instanță și la Consiliul superior al justiției, ceea ce am făcut", afirmă femeia.

Pentru a semna petiția de susținere a Luciei Radu, puteți semna aici.