ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lupta pentru așa zisa egalitate între sexe produce noi monștri, Occidentul scornind din ce în ce mai multe modalități pentru a elimina noțiunile de "bărbat" și "femeie" . Cea mai nouă măsură în acest sens va fi luată în Suedia, unde  pronumele neutru "hen" va fi introdus în dicţionare, profesorii urmând să nu li se mai adreseze copiilor cu "el" sau "ea". Practic, măsura urmărește să desemneze omul care nu e nici bărbat, nici femeie.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Astfel, într-o grădiniţă din Stockholm, Egalia, educatorii nu li se adresează copiilor folosind pronume care arată genul (el sau ea), ci cu pronumele neutru "hen", care a ajuns în ultimii ani să fie atât de utilizat în Suedia, încât va fi trecut în dicţionarul oficial al Academiei Suedeze.

CITEȘTE ȘI: SUA: O şcoală renunţă la adresarea cu băieţi şi fete. Copiii vor fi PINGUINI PURPURII. Motivul acestei decizii demente

Teoria gender afirmă că identitatea socială a individului este diferită de cea dictată de sexul biologic.

„Gender” a fost inventat de curentul de stânga în timpul „revoluției sexuale” a anilor 1960 și a fost rafinat de ideologii feminiști care pretind de altfel că există numeroase „genuri” (bărbat, femeie, neutru, transgender etc.), o persoană putând aparține de oricare sau de mai multe, simultan sau alternativ, indiferent de caracteristicile sexuale.

Lingvistul Sofia Malmgård confirmă teoria "gender": "În primul rând, se foloseşte în cazul în care nu cunoaştem dacă persoana este femeie sau bărbat sau dacă genul persoanei nu este relevant în afirmaţia pe care o facem. Spre exemplu putem spune «Hen se va duce să fumeze afară». În al doilea rând, pronumele poate fi folosit atunci când ne referim la o persoană transsexuală", a explicat expertul pentru Washington Post, citat de Adevărul.

În urmă cu cinci ani, aproape nimeni nu folosea acest cuvânt dar cu trecerea timpului pronumele neutru a început să apară tot mai des în conversaţii. Potrivit experţilor, evoluţia rapidă a folosinţei pronumelui "hen"s-a produs din cauza presiunilor din partea grupurilor LGBT.

"Dezbaterea socială asupra acestui cuvânt a apărut abia după ce s-a folosit într-o carte pentru copii", a explicat profesorul Lann Hornscheidt care predă limbi scandinave la Universitatea Humboldt din Berlin.