ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană a decis să lungească lista sancțiunilor la adresa Rusiei, la o săptămână de la prăbușirea avionului în Ucraina, tragedie pe care Occidentul o pune pe seama Rusiei. 15 personalități ruse sau ucrainene pro-ruse și 18 entități comerciale au fost adăugate vineri pe lista celor deja sancționați de Consiliul UE.

Aceste persoane și entități, considerate responsabile de acțiuni împotriva integrității teritoriale a Ucrainei, au fost adăugate pe lista celor care fac obiectul înghețării averilor și au primit interdicția de a primi viză de intrare în țările blocului comunitar, anunță Consiliul UE, într-un comunicat, citat de Agerpres. Astfel, numărul celor vizați de sancțiunile Uniunii Europene se ridică în prezent la 87, în timp ce numărul entităților comerciale este de 20.

Decizia de vineri dă valoare juridică acordului convenit joi la nivelul ambasadorilor statelor celor 28 de state membre, în urma summitului din 16 iulie de la Bruxelles.

Tot vineri, Consiliul a extins criteriile juridice pentru aprobarea unor noi sancțiuni la adresa Rusiei. Acestea vizează, de asemenea, înghețarea activelor și interdicții de viză pentru persoane și entități care sprijină în mod activ sau sunt în legătură cu factorii de decizie ruși responsabili pentru anexarea Crimeii sau destabilizarea estului Ucrainei. Sancțiunile intră în vigoare în aceeași zi, odată cu publicarea acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.