ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Refuzul Ucrainei de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană (UE) este legat, între altele, de ajutorul insuficient acordat de UE acestei ţări, a declarat, joi, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, informează ITAR-TASS, preluată de agenţia Agerpres.
"Consider că am subevaluat dramatismul situaţiei politice interne din Ucraina", a declarat Martin Schulz, care consideră că, în plan economic, şi în primul rând financiar, Ucraina se află în cea mai profundă criză din momentul instalării democraţiei în această ţară.

"Ucrainenii au nevoie urgentă de bani, au mare nevoie de siguranţă în aprovizionarea cu gaz", a spus preşedintele Parlamentului European. Din punctul său de vedere, UE nu a fost gata să acorde ajutor Kievului în măsura în care a făcut-o Rusia.

"A ajuta statele care se află în criză nu este o soluţie care se bucură de prea mare popularitate în Europa, iar Ucraina primeşte, dacă este să analizăm propunerile Moscovei, ajutor pe termen scurt, pe care noi, europenii, nu îl putem sau nu dorim să-l oferim în această formă", a precizat Schulz, subliniind că acest lucru "constituie una dintre cauzele pentru care, aflat sub această gigantică presiune, guvernul Ucrainei a decis în cele din urmă să coopereze cu Rusia".