ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După meciul pe care Dinamo l-a pierdut în fața celor de la FC Steaua București (1-3), disputat duminică, pe Arena Națională și considerat a fi pe teren propriu, nu au întârziat să apară sancțiunile. Astfel, clubul din Ștefan cel Mare a primit o amendă de 40.000 de lei, din pricina incidentelor din partida amintită, considerându-se că nu s-au respectat măsurile necesare pentru interzicerea introducerii și folosirii de materiale pirotehnice pe stadion și că nu a fost asigurat un sistem funcțional de contorizare a accesului spectatorilor.

Amendată a fost și firma de securitate, care va plăti 1.000 de lei pentru că nu a respectat preverile planului de acțiune al Jandarmeriei, aprobat de Unitatea de Jandarmi și, suplimentar, trei agenţi de securitate au fost sancţionaţi contravenţional cu 500 de lei fiecare, același lucru.

Totodată, din informațiile furnizate de digisport.ro, nouă persoane au fost conduse la secția de poliție pentru folosirea de materiale pirotehnice, cele mai aspru scenariu indicând închisoarea de la șase luni până la cinci ani. În acest sens, Jandarmeria a emis un comunicat, redat parțial în cele ce urmează: „Înainte de începerea partidei, în Peluza Nord a stadionului, suporterii dinamovişti au aprins materiale pirotehnice şi au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la amânarea începerii meciului. La începerea celei de-a doua reprize, suporterii dinamovişti din Peluza Nord a stadionului au aprins şi au aruncat cu materiale pirotehnice spre terenul de joc, iar arbitrul a întrerupt partida. (...) Jandarmeria Capitalei analizează imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea şi altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice“.