ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de Hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică prevede că utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015", se arată în proiect.

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat, pentru Mediafax, că până la 1 februarie se face iniţierea cardurilor, de către medicii de familie, astfel încât acestea să devină active.

Mănăstirea PUTNA refuză să accepte CARDUL de sănătate: Considerăm că ni se restrânge LIBERTATEA.


Cardul de sănătate este contestat pentru că datele prezente pe document reprezintă, conform multor specialişti, o vulnerabilitate şi un pericol pentru români.

Cardurile de sănătate cu microcip, un pericol pentru români


Informaţiile din microcipul cardului:
– numele, prenumele şi CNP-ul asiguratului;
– codul unic de identificare în sistemul de asigurări;
– numărul cardului naţional de sănătate;
– diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice;
– grupa sanguină şi RH-ul;
– acceptul exprimat în timpul vieţii de a dona organe după deces;
– numele medicului de familie şi datele lui de contact.

Decizia este un abuz şi vine în contextul în care, în urmă cu doar două săptămâni, Biserica Ortodoxă Română a anunţat că susţine demersurile Colegiului Medicilor pe lângă autorităţi pentru identificarea unei alternative în cazul pacienţilor care refuză cardul naţional de sănătate.

Biserica Ortodoxă Română SUSŢINE găsirea unei alternative la CARDUL de sănătate


Mănăstirea Petru-Vodă: Este LEGAL să refuzaţi cardul de sănătate. LEGEA care vă permite să refuzaţi cardul


Până la 15 decembrie 2014, aproximativ 12,5 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi şi peste 120.000 dintre ele au fost deja activate.