ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Vanghelie şi Mircea Geoană l-au atacat pe Victor Ponta după ce acesta din urmă a propus şi a obţinut excluderea celor doi din Partidul Social Democrat.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Primarul Sectorului 5 din Bucureşti a avut un discurs extrem de dur, acuzându-l pe Ponta că este influenţat de Sebastian Ghiţă şi că vrea să anihileze posibila concurenţă din partid.

"Ghiţă a pierdut alegerile peste tot. El dă declaraţii, spune... Nu înţelegeţi că el este împuternicitul sau ataşatul lui Ponta. Fiind împuternicitul lui Ponta, este mai mare ca noi toţi şi el este peste noi toţi, că noaptea sau dimineaţa se întâlneşte cu Ponta şi decid asupra lui X şi Y, Z. Şi spune 'Victore, aici nu-i bine!' Nu ştiu dacă e şef, ca să nu spun, că poate nu e corect, dar cred că sunt legaţi ombilical. Sunt legaţi amândoi unul de altul. De mâini, de picioare, de urechi... Şi această problemă se discută în partid, se discută la grupuri. Crede Ponta că a scăpat de mine sau că şi-a rezolvat problema? Avem în Parlament foarte mulţi lideri şi oameni grei şi tac din gură şi nu le vine să creadă. Dar nu cred ca mai funcţinează mult.

Nu am apucat să fiu membru în Partidul Comunist, dar cred că daca acei oameni cu demnitate, că au fost, vedeau mascarada din seara asta, cred că nu le venea să creadă. Totul a fost un circ, problema era dacă ne apropiem de Congres, mai avem contracandidați? Cum îi eliminăm? Nu mai eram dat afară că am dat o declarație pe scări, ci că nu știu ce aș face eu cu domnul președinte Geoană. Nici nu am reușit să mă văd în perioada asta cu dânsul, dar nu avea nicio legătură. Aveau o problemă cu Geoană, să nu candideze ca președinte și eu să nu candidez ca președinte executiv. Nu voiau să aibă contracandidați, le-a fost teamă. Acești doi mari lideri, Victor Ponta și Liviu Dragnea, nu v-ar veni să credeți cum se păcălesc unul pe altul și cum se mint unul pe altul. Domnul Victor Ponta crede că va scăpa de Dragnea, că va avea probleme penale, și Dragnea crede că sala nu îl va mai vrea pe Ponta. Dar, pur și simplu, se mint unul pe altul. Îmi făceam cruce, că nu îmi vine sa cred, cum să mă dați afară după 20 de ani?", a afirmat Marian Vanghelie la Realitatea TV.

Geoană a avut un discurs mai aşezat, însă şi el a reiterat ideea că Ponta l-a mazilit pentru a elimina concurenţa din partid.

"E o forma de disperare şi de frică. Ar fi comic, dacă nu ar fi trist. Am fost exclus a doua oară. Am fost un soldat disciplinat. În 2009 am fost exclus pentru că am câştigat alegerile, în 2014 am fost exclus pentru că Victor Ponta a pierdut la un milion de voturi diferenţă. A mimat că îşi depune mandatul. A fost o forţă celestă care l-a împiedicat pe Ponta sa câştige. A fost o comedie prost regizată. Nu e un secret că nu îmi place Ponta. Ca să poată sa şantajeze a spus că îşi depune mandatul. A fost un şantaj de om slab. A spus că ori sunt exclus, ori îşi dă demisia din fruntea PSD şi din funcţia de premier. I-au făcut pe poftă. Ponta şi Dragnea sunt disperaţi", a spus Geoana pentru Gândul.

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost excluşi joi din PSD.